elimag.blogg.se

En blogg om mina hundar, min häst och mitt jobb.

Långt spår på ängarna idag!

Publicerad 2015-03-28 21:52:42 i

Eftersom matte har jobbat mycket hela denna veckan så var det hundarnas dag idag :) Gick först ut spåret, la ett långt spår som båda hundarna skulle få gå. Sen gick vi en promenad så att spåret fick ligga till sig. Tog spåret först med Tikka (eftersom hon fortfarande är ung o hyfsat ny på spår), hon spårade jätte bra, har väldigt mycket drag i linan, behöver träna på det där med farten, men viljan är det inget fel på ;) Hade även lagt ut fyra föremål i spåret, första gången o skulle hur hon reagerade, som planerat stannade hon till vid varje föremål o fick då massor med beröm o gotte. 
Märkte att hon blev väldigt trött sista biten i spåret, inte riktigt samma drag i linan, men fixade det ändå .
Hon löper nu oxå för första gången så märker att det tar på krafterna ;) 

När Tikka var klar var det Nellys tur att gå samma spår. Hade någon sagt till mig att gå ett redan "gått" spår för ett år sen så hade jag inte tillåtit det o varit rädd att förstöra hunden ;) men nu! Nelly ska ju faktiskt kunna fixa att spåra efter en hel flock med människor om det skulle behövas :) Det har öppnat flera möjligheter o tankar kring spåret o är inte längre rädd för att utforska nya svårigheter. Nelly är en grym spårhund o slutar aldrig förvånas över hennes kapacitet . Rätt skönt att spåra med nelly efter man släpats efter Tikka, det går lite lugnare o är mer harmoniskt ;) Men det kommer för lilltjejen oxå så småningom :) 

super nöjd med båda mina flickor idag :)

Hann även med att rida Fighter när jag kom hem, blev lite hoppträning i en av hagarna . Han har känts riktigt fin nu dom senaste veckorna! Så roligt att han visar framsteg :) 

Nu tar vi igen oss i soffan en stund innan det är dags att gå o lägga sig, för imon ska vi upp tidigt o åka till Malmö för att ställa ut lilla Vinna :) 

En perfekt ledig dag i mina ögon! 







Rusa har fått valpar!

Publicerad 2015-03-04 20:35:58 i Allmänt

Den 11 februari föddes tre små valpar, alla tikar. Allting gick jätte bra o Rusa är verkligen en duktig mamma! :)
Pappan till valparna heter Caspians Layout, kallas Taz.
Ska bli jätte kul att följa dessa små o se dom växa upp :)
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela