elimag.blogg.se

En blogg om mina hundar, min häst och mitt jobb.

My Dog 2014

Publicerad 2014-01-06 22:07:42 i Allmänt

Hemma från My Dog nu. Vi fick tag på ett jätte bra hotell, Quality hotel Winn heter det, det var väldigt hundvänligt o hundarna fick varsin välkomstpåse med godis när dom kom, dom fick även vara överallt på hotellet så att man kunde gå ner o sätta sig i baren på kvällen o ta hundarna med sig. De hade dessutom en relaxavdelning där vi satt o bubblade på kvällarna o bastade, underbart o kunna koppla av efter en lång dag!
En väldigt rolig helg då Vinna blev BIR valp båda dagarna o Rusa fick excellent igår o idag excellent med Ck o placerade sig på en tredjeplacering utav 14 papillon!
Så väldigt nöjd med mina flickor.
Märks verkligen att Rusa börjar förstå vad som gäller i utställnings ringen, hon är såå rolig att ställa! Står o springer som hon inte gjort annat ;)
Vinna måste jag också berömma, första gången hon ställs ut o hon gör det med bravur. Inte ett dugg brydd om miljön, allt folk, alla hundar o den höga ljudvolymen. O att hon kunde koncentrera sig på matte o inte leka med dom andra valparna i ringen ;) Detta bådar gott för framtiden!

Passade även på att köpa lite grejer, ett par nya hund träningsbyxor, en ny kampleksak till Nelly, en leksak till småhundarna o en ny trimtröja till jobbet.

Det har verkligen varit två toppendagar o det är så roligt att se alla olika raser o självklart extra roligt att titta på fina papillonhanar ;)
Men trots de så måste jag säga att det är så fruktansvärt tråkigt att man ser sånt mönster i ringarna där domarna bara plockar hundar från kända ansikten o uppfödare. Det är inte så det ska fungera, spelar ingen roll vem som ställer hunden utan det är hunden dom ska döma. Men vissa domare känner uppfödare, så är de. Bara att acceptera att detta är en sådan sport. Därav kan jag tycka att agility o lydnad är en mer rättvis sport, då kan man inte ge en hund första pris om den inte förtjänar det o tvärtom, det hade varit för genomskinligt!

Nu ska jag gosa med mina två andra sötnosar som varit kvar hemma medans matte varit iväg :)
Tack mamma, pappa o Evelina för en jätte bra resa :)

Mål 2014

Publicerad 2014-01-03 22:33:59 i Allmänt

Mina mål med hundarna 2014

Nelly:
Uppflyttning till patrull Elit
1:a pris i lydnads klass Elit
Plocka pinnar i agility

Rusa:
Försöka ta sista certet o bli utställningschampion
Uppflyttad till klass 3 agility
En kull valpar om allt går som planerat

Vinna:
Träna in grunderna i agility
Ställa ut
Se ifall vi vågar starta i lydnadsklass 1

Turbo:
Tar en dag i sänder, beroende på hur han mår.
Förmodligen inga tävlingar i år.

Ikväll har jag badat Rusa o Vinna o klippt deras tassar, för imon bär det av till My Dog i Göteborg för att ställa ut söndag o måndag :D
Det blir Vinnas första utställning så får se hur hon sköter sig ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela