elimag.blogg.se

En blogg om mina hundar, min häst och mitt jobb.

Agilitytävling o veterinärbesök

Publicerad 2013-06-14 13:16:00 i Allmänt

Förra helgen var jag på agility tävling i Halmstad med hundarna där Rusa och Nelly startade.
Rusa plockade pinne i hopp klass2 och Nelly plockade tredje pinnen i agilityklass 1 så nu får hon äntligen flytta upp till klass 2!
Dom andra loppen gick oxå bra, men blev disk eller något annat fel, men känslan var bra o det är ju det viktigaste;) Hundarna var på topp men tyvärr inte matte..
En väldigt trevlig arrangerad tävling, även om det blev lite krabb på klass 1 banan båda dagarna så tänker jag ändå åka dit fler gånger ! :)


Förra fredagen så upptäckte jag att Nelly hade en tand som gått av o splittrats. Ringde veterinären o fick en tid i onsdags så att dom kunde operera bort den. Eftersom det var den stora tanden långt in på höger sida så blev det ju ett litet jobbigare ingrepp eftersom det tydligen var tre rötter till den där tanden. Men allting gick bra o han sydde ihop hålet som blev efter tanden. Dom stygnen ska trilla bort av sig själv om ca två veckor, fram tills dess så skulle hon inte bita eller äta på hårda saker, ifall det skulle bli någon infektion då det kan komma in smuts i hålet. Så nu blir det ingen ordentlig träning på ett tag.
Funderar på om det kan vara den onda tanden som har ställt till det för Nelly ett tag, hon har ju varit lite konstigt med att inte vilja träna lika mycket som hon har velat förut.. Men det får vi se!
Vi har haft lite otur nu, först kastreringen, sen ormbetet o nu tanden. Men nu måste det vända så att vi kommer ut på både lydnads o brukstävlingar igen!

Flocken är samlad igen!

Publicerad 2013-06-05 23:22:24 i Allmänt

Nu är min lilla flock samlad igen efter Greklandsresan. Riktigt skönt var det att vara iväg men känns ändå så underbart när man är hemma o allt kan återgå till det normala igen.
Ett stort TACK till Nellys uppfödare Jenniefer, Rusas uppfödare Daniel o Tina o min kusin Malin för att ni tog så väl hand om mina guldklimpar när jag var iväg! :) Tänk vilken lyx att man kan åka på semester även att man har hund ;)

Jag har hunnit med att träna lite agility med hundarna nu i veckan.
Tränade en kombination med Rusa som jag klantade mig på på tävlingen sist. Var tvungen att göra om o göra rätt ;) Nu känns det mycket bättre, Rusa klarade den med en gång o jag såg direkt vad det var för fel jag gjort på tävlingen. Det handlar om dom där små små detaljerna hela tiden.. Nelly fick träna mycket på kontaktfälten, men det är lååång väg kvar innan det sitter som jag vill ha det. Känns som att i tragglar det hela tiden men inte kommer någonstans. Men till slut ska det gå! Min tanke med Nellys kontaktfält är att hon ska stanna med två av o två på. Just nu så stannar hon sålänge jag är framför henne, men kommer jag efter så bara springer hon.. Men vi får träna vidare helt enkelt. Rusa har Running kontaktfält o det funkar super bra på henne ! Eftersom hon är så liten så är det mer naturligt för henne att springa hela vägen ner + att jag ofta lyckas springa ikapp henne ;)
Turbo får springa lite som han vill.. Nä men han tränar jag mest med för att han ska få göra nånting, han får hoppa låga hinder för att inte belasta kroppen så mycket. O idag hade jag med fotbollen till agilitybanan o oj vad kul han tyckte det var, helt plötsligt gick det fort med o jag kunde tagga honom riktigt ordentligt! Att jag inte tänkt på det innan att ta med hans stora boll som han är galen i!
Men får se.. Kanske startar han lite längre fram i sommar..
Nån tävling till kanske kan gå.. Vi får se!

Nu försöker vi iallafall tagga till agilitytävlingen i Halmstad i helgen.
Både Nelly o Rusa ska starta :)
Spännande!

Fina underbara lilla Rusa !

Publicerad 2013-06-02 20:13:00 i Allmänt

Rusa har på sina fyra första agility tävlingar blivit uppflyttad till klass två i både agility o hopp. På sitt första klass två agilitylopp plockade hon även pinne där.
Jag är så väldigt nöjd med denna lilla hund för hon är så himla fokuserad, gör alltid sitt bästa och är så himla enkel att ha med överallt. O inte nog med att hon är snabb dessutom, hon är fin också! Går jätte bra på utställning!

Saknar min lilla pingla lite extra ikväll för hon är fortfarande kvar hos underbara uppfödaren Tina som varit så snäll o passat henne medans jag har varit på semester i Grekland :)
Tror nog det blir att jag hämtar hem henne imon eller på tisdag..
Men tror mest på imon ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela