elimag.blogg.se

En blogg om mina hundar, min häst och mitt jobb.

Hoppträning

Publicerad 2013-01-28 11:46:10 i

Hopptränade med Fighter i ridhuset förra veckan. Gick över förväntan o gud vad kul han tyckte det var! Något som jag hoppas vi ska kunna göra en gång varje vecka :) Min kompis Evelina var med som tränare o stöd ;) så roligt nu när hon oxå har skaffat ridhuskort så att vi kan ses där ofta o rida tillsammans o hjälpa varandra. Hon hoppar mycket med sin häst så hon vet hur allt går till. Nu känns det faktiskt inte så långt bort att jag o fighter Nån Gång kan ut o tävla på hoppbanorna! :)

Blev även två st dressyrpass i ridhuset förra veckan. Han går riktigt bra nu! Min syster fick rida honom och han gick jätte fint. Nästan så att hon blev lite sugen på att tävla honom i dressyr ;) o då ska ni veta att hon är väldigt kräsen ;) det han fortfarande har svårt för är galoppfattningarna o att fortsätta gå i form i galoppen. Men hoppas att det kommer så småningom. Med tanke på att han inte ens kunde galoppera i ridhuset förr så är det redan en stor skillnad! Han har även fortfarande lite svårt att hålla balansen. Men lite i sänder :)

Söndag

Publicerad 2013-01-15 10:00:45 i Allmänt

Bara hundträning på söndagar framöver!
Jag o Nelly har börjat en kurs hos försvarsmakten, tanken är att Nelly ska bli tjänstehund. Bara andra gången vi var där, så Nelly klarade anlagsprovet o är nu redo att börja utbilda. Ska bli jätte kul!

Så sex timmar ska spenderas där varje söndag, sen så har agilityträningen börjat i ridhuset Silverhallen med, även den på söndagar. Eftersom vi bara har en timme o 45 min på oss o träna där inne så är tanken att ta Nelly o Rusa varannan gång så kan man fokusera på en hund i taget.
Denna gången var det Nellys tur o det gick jätte bra, lite ringrostiga både hon o jag. Men hon var supertaggad! Inte kunde man märka på henne att hon varit på sex timmars kurs tidigare ;)

Nu måste jag skynda iväg! Ska klippa Simba idag, en herre med väldigt mycket humör! ;)

Fredag!

Publicerad 2013-01-11 14:53:15 i

Idag har det blivit träning av hundarna med Jenniefer. Lydnad med Nelly där vi fokuserade på fria följet, rutan o vittringen. Just nu kämpar vi bara på att Nelly ska ha en bra attityd o motivation på lydnadsplan. Hade bra attityd redan från start så körde bara ett kort lyckat pass.
Rusa fick träna lite agility med fokus på slalomet. Hon börjar fatta det där nu o har inga bågar kvar längre. Har kört med bågslalom på henne sen hon var liten. Funkade super bra på Nelly så hoppas det kommer funka lika bra på Rusa.
Efter träningen så gick vi en runda med alla hundarna. Då fick även Turbo följa med, vågar inte riktigt träna honom på agility än eftersom han har blivit halt efter varje gång.

Snart ska jag träna Fighter, blir nog longering med inspänningarna på schemat ikväll ! Han har allt blivit lite rund om magen sen vintervilan ;) så den kulan ska vi försöka få bort ! Han har verkligen blivit super duktig på longeringen, bråkar inte nånting utan gör precis vad han ska. Snabb på hovarna o lyssnar på vad jag säger, precis som jag ville ha det :)

Senare ikväll blir det film med bästa vännerna, Malin o Ewe. Frukt o vatten till ;) nja.. Vi ska försöka vara lite nyttiga! Hundarna får nog lyxa till det med varsitt märgben :)

Underbara Fredag!

My Dog !

Publicerad 2013-01-10 09:45:49 i

På fredagen gick det ännu bättre på My Dog ! Rusa vann o blev BIM, fick sitt första cert och blev kvalificerad till Crufts i England 2014 ! :D helt galen känsla att min lilla flicka vann över alla andra .. Rusa var i toppform o äälskade att visa upp sig.
Riktigt roligt att domaren gillade henne så mycket :)

Nelly gick det oxå mycket bättre för på fredagen. Då fick hon ett första pris, excellent! :) snart har vi dom där certen oxå ;)
Shoppade lite till sen på mässan. Blev nya koppel o ett nytt halsband till varje hund :)

När jag kom hem på fredagen så blev jag sjuk. Så typiskt. Känner inte alls att jag varken har tid eller lust att vara sjuk just nu. Så har blivit lugnt på jobbet denna veckan, riktigt jobbigt att klippa hundar när man har feber. Men tur att det är så fruktansvärt roligt att gå till jobbet så att man kan bita ihop ! :D

Denna veckan hade jag verkligen velat komma igång igen med hundarna o Fighter. Men antar att jag måste vila så jag blir helt frisk o inte går runt o är småsjuk hela tiden. Vet iallafall att det blir långrunda med Malin o hundarna om nån timme. Det kommer kanske inte gå så fort på promenaden. Men ut ska jag !


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4013190/images/2013/pic_50ee782ee087c32c04545ea2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4013190/images/2013/pic_50ee78339606ee4c6dc41792.jpg" class="image">

Uppdatering o My Dog

Publicerad 2013-01-03 20:59:06 i Allmänt

Fighter fick ett hårt träningspass i söndags!
"Dressyr" i ridhuset med Annie som tränare. Kunde inte annat än att bli jobbigt ju ;) Var riktigt tufft o jobbigt i början då varken jag eller Fighter är i form efter vilan. Men i slutet fick vi till det rätt bra :)

I måndags på nyår gav sig jag o Jenniefer ut på långpromenad med hundarna för att få dom riktigt trötta så att dom sover genom tolvslaget då det smälls som mest. Efter det blev det spår med Nelly o Rusa o båda hundarna spårade riktigt bra. Efter att ha vilat lite så trodde jag dom skulle vara mer ringrostiga. Kändes riktigt skönt att få till ett bra spår med Nelly då hon var lite märklig innan vilan, spårade inte ordentligt eller "låtsades att hon var på spåret".
Men som sagt skönt att äntligen få lite bonus ! :)
Rusa spårar än så länge som en klocka, har inte lagt in speciellt svåra vinklar osv då jag inte tycker att jag underhållit spåret särskilt mycket med henne. Men det ska det bli ändring på nu, ska bli roligt att få utmana henne lite.
Rusa o Nelly sov sig igenom hela nyår sen, inte ett dugg berörda av allt smällande. Skönt! Med tanke på att Turbo är livrädd för smällare o raketer o alltid får gå på lugnande runt jul o nyår. Så hoppas jag innerligt att jag slipper fler ljudrädda hundar nu!

För tillfället är jag i Göteborg på My Dog o ställer ut Nelly o Rusa!
Super kul!
Rusa vann 1:pris Excellent idag, hon uppförde sig jätte bra. Lite osäker på bordet dock, men har blivit såå mycket bättre än innan. Märks att hon har mognat mycket o vet vad det "handlar om". Hon tycker det är roligt att visa upp sig nu :)
Nelly fick ett 2:pris, very good. Hon skulle promt envisas med att sätta sig ner hela tiden ;) Lite besviken då jag tycker hon förtjänar bättre. Men tyvärr inte många domare som gillar henne, hon är helt enkelt ingen "utställningskelpie" utan har mer sportig modell till skillnad mot utställningsvarianten som är mer fyrkantig. Jag gillar Nelly o hennes utseende, det är viktigast ;)
Har redan shoppat loss på mässan! Ett par byxor, ett halsband till Rusa o en liten liten pytteliten rosa apportbock som jag ska ha på bilnyckeln. Imon blir det mer utställning o mer shopping! Spännande!

O ett stort Tack till Malin som hjälper mig att passa Turbo dessa dagarna! O ett Tack till Annie oxå, som går långrunda med honom när Malin jobbar ! Ni är guld värda ! :D

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela